Man skal være uhyre stilbevidst, man skal kende sine grænser, man skal være en god psykolog

Man skal være uhyre stilbevidst, man skal kende sine grænser, man skal være en god psykolog- og endelig skal man være fotograf for at kunne skabe boudoir-portrætter. Alene ordet boudoir stiller nogle rammer op. Et omklædningsværelse er den oprindelige betydning af ordet. Og i dette værelse optræder man i mere eller mindre afklædt tilstand. Her er altså tale om intimitet, privatsfære.

Se billeder ved Danmarks bedste boudoir fotograf her.

Boudoir fotografer har ofte kunder fra hele Danmark

Boudoir fotografer har ofte kunder fra hele Danmark, der gerne vil fotograferes ”A la Boudoir” stilen. I sagens natur er det mennesker, som skal giftes og har den hensigt med billederne, at de skal foræres som morgengave til den udkårne. Derfor er selve fotograferingen en seance, der foregår flere uger før brylluppet og som kun fotografen og hendes modeller kender noget til.

Milevidt fra porno

Som så meget andet i denne verden er boudoir-konceptet skabt i USA og her til landet fordansket af Kitty. I USA findes der både mandlige og kvindelige fotografer, der tilbyder sig i denne genre. Er det seriøse, mandlige fotografer, sørger de altid for, at have vidner tilstede under fotograferingen. Som en virkeligheds relateret fotograf laver fotografen sine billeder i selve optagelsesøjeblikket. Alt det andet er kunstig tilsætning, men fotograferne kan dog strække sig til at håndkolorere sine billeder.

Fotografer laver ikke billeder, der skal gemmes væk, når der kommer gæster. Det handler ikke om at have så lidt på som muligt – der skal gemmes noget til fantasien. En sommerkjole med en strop, der ”tilfældigvis” er faldet ned fra skulderen er mere end nok til at opnå et intenst portræt med sensuel udstråling.

Hader det vulgære

Hader det vulgære, siger fotograferne, men de elsker det lækre. De ved med mig selv, hvad de godt kan lide og kan god se på andre, hvad ønsker at fremhæve og nedtone. Kun ganske få er fotogene, perfekte billedskønheder – men lige meget hvad –resultatet skal være smukt. Med streg under smukt! Og det må også gerne være sjovt, hvis stemningen er til det.

Inden selve fotograferingen

Fotografer bruger forinden fotograferingen lang tid på at snakke sig ind på kunden og kundens ønsker og forventninger. Aftalte spilleregler bærer meget igennem og fotografen har intet imod, at modellen møder op sammen med en veninde eller måske sin mor. Fotograferingen tager gerne et par timer og det skal være trygt og ordentligt hele vejen igennem, understreger hun. Boudoir portrætter er ikke kun for vårunge brude og brudgomme.